فهرست مطالب

پرستاری مراقبت ویژه - سال چهاردهم شماره 4 (پیاپی 52، زمستان 1400)

نشریه پرستاری مراقبت ویژه
سال چهاردهم شماره 4 (پیاپی 52، زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/10/27
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمود باغبان نیکو، خدیجه نصیریانی، رویا حمایتی، احمدرضا فلاح فراغه* صفحات 1-7
    زمینه و هدف

    همودیالیز رایج ترین شیوه درمانی در مرحله انتهایی نارسایی کلیوی به شمار می رود که علی رغم تلاش های نظام سلامت، این بیماری و روش درمانی آن، شیوه زندگی و وضعیت سلامتی بیماران را تحت تاثیر قرار می دهد. یکی از شیوه های موثر در بهبود کفایت همودیالیز، افزایش سرعت جریان خون و دور دستگاه همودیالیز قلمداد می شود، مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر افزایش سرعت جریان خون بر شاخص های فیزیولوژیک و عوارض دیالیز در بیماران همودیالیزی صورت پذیرفت.

    روش ها

     این پژوهش یک مطالعه مداخله ای از نوع متقاطع به شیوه قبل و بعد است که تعداد 37 بیمار مراجعه کننده به مرکز همودیالیز به صورت سرشماری وارد مطالعه شدند. پس از ثبت مشخصات جمعیت شناختی بیماران، در دو جلسه سرعت جریان خون بر روی 250 ml/min و در دو جلسه سرعت جریان خون بر روی 350 ml/min تنظیم شد. سپس شاخص های فشار خون، ضربان قلب و اکسیژن خون شریانی قبل، ساعت وسط و پایان همودیالیز با دور پمپ 250 ml/min و  350  ml/minاندازه گیری شد و همچنین عوارض همودیالیز حین جلسات پایش و ثبت شد.

    یافته ها

    میانگین تعداد ضربان قلب و میزان اکسیژن خون شریانی ، فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در دو گروه دیالیز با دور پمپ خون  250 ml/min و  350  ml/min در همودیالیز اختلاف معنی داری را نشان نداد (p>0.05). همچنین از نظر فراوانی بروز عوارض از قبیل هایپوتانسیون و کرامپ عضلانی تفاوت معنی دار آماری بین دو دور پمپ یافت نشد  (p>0.05).

    نتیجه گیری

    دور پمپ خون 350 ml/min  دستگاه همودیالیز می تواند به عنوان یک عامل موثر و بدون عارضه ی فیزیولوژیک و بالینی در بیماران دیالیزی جهت بهبود کفایت دیالیز استفاده شود.

    کلیدواژگان: همودیالیز، شاخص های فیزیولوژیک، سرعت جریان خون، عوارض دیالیز
  • نیما ثابت فر، فرحناز مسچی*، مرجان حسین زاده تقوایی صفحات 8-19
    زمینه و هدف

    پرفشاری خون را مرگ خاموش می دانند و با توجه به تاثیر مداخله های روانشناختی بر آن، انجام تحقیقاتی در این زمینه ضروری است. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی گروه درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی و پذیرش و تعهد بر استرس ادراک شده، نظم جویی شناختی هیجانی و رفتارهای خود مراقبتی مبتلایان پرفشاری خون بود.

    روش ها

     مطالعه حاضر یک مطالعه نیمه تجربی با دو گروه آزمون و یک گروه شاهد بود. جامعه آماری بیماران مبتلا به پرفشاری خون مراجعه کننده به مراکز بهداشت شهر کیش در سال 1399 بودند. از بین آنها، 48 نفر به صورت دسترس انتحاب و در سه گروه شامل گروه آزمون اول (درمان مبتنی بر ذهن آگاهی)، گروه آزمون دوم (پذیرش و تعهد) و گروه شاهد جایگزین شدند. گروه های آزمون هر کدام هشت جلسه به تفکیک، آموزش ذهن آگاهی شناختی و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد دریافت کردند و گروه شاهد آموزشی دریافت نکرد، ابزارهای گردآوری داده ها، پرسشنامه های استرس ادراک شده، نظم جویی هیجانی و رفتارهای خود مراقبتی بیماران پرفشاری خون بودند.

    یافته ها

     نتایج نشان داد هشت جلسه درمان مبتنی بر ذهن آگاهی (گروه اول) و 8 جلسه درمان پذیرش و تعهد (گروه دوم) تاثیر معناداری بر استرس ادراک شده و نظم جویی هیجانی دارد (001/0>p). همچنین آموزش درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (گروه دوم) تاثیر معناداری بر مولفه های رژیم غذایی و رژیم دارویی داشت (01/0>p).

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های این پژوهش به نظر می رسد می توان از روش های درمانی ذهن آگاهی شناختی و درمان پذیرش و تعهد در بهبود وضعیت استرس ادراک شده و نظم جویی شناختی هیجانی بیماران مبتلا به پرفشاری خون استفاده کرد.

    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، استرس، خود مراقبتی، فشار خون
  • مرتضی شمسی زاده، فائزه رنجبران، پگاه شریفیان* صفحات 20-30
    زمینه و هدف

    جلسات درمانی همودیالیز، کیفیت زندگی بیماران همودیالیزی را تحت تاثیر قرار می دهد. یکی از مراقبت های حین دیالیز ورزش و تحرک کافی به منظور ارتقاء کیفیت زندگی آنهاست. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر آموزش باز خود محور فعالیت های فیزیکی بر کیفیت زندگی بیماران همودیالیزی انجام شد.   

    روش ها

    در این مطالعه کارآزمایی بالینی یک سوکور با گروه کنترل، 90 نفر از بیماران مراجعه کننده به مراکز دیالیز بیمارستان بهشتی و بعثت شهر همدان در سال 1397 به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تخصیص تصادفی بلوک شش تایی به دو گروه آزمون (45 نفر) و کنترل (45 نفر) تقسیم شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات در این مطالعه چک لیست اطلاعات دموگرافیک و  پرسشنامه استاندارد کیفیت زندگی بیماران کلیوی بود که قبل از مداخله و در انتهای هفته های دوم، چهارم، ششم، هشتم و دوازدهم پس از شروع مداخله توسط نمونه های پژوهش تکمیل شد. در گروه مداخله، طی جلسات دیالیز به مدت دوازده هفته، به بیماران آموزش نحوه انجام فعالیت های فیزیکی با کش های پیلاتس در مقاومت های مختلف، با روش آموزش باز خود محور، داده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که هیچ تفاوت قابل ملاحظه ای در مشخصات دموگرافیک نمونه های پژوهش بین دو گروه مداخله و کنترل وجود ندارد (05/0˃p). قبل از مداخله تفاوت معنی داری بین دو گروه از نظر میانگین نمره ابعاد مختلف کیفیت زندگی وجود نداشت (05/0>p)؛ بعد از مداخله تفاوت جز در بعد بار بیماری کلیوی در سایر ابعاد از نظر آماری معنی دار بود (05/0<p).

    نتیجه گیری

     آموزش باز خود محور فعالیت های فیزیکی به بیماران همودیالیزی می تواند در افزایش کیفیت زندگی آنان موثر باشد. توصیه به انجام تمرینات ورزشی و قراردادن آن در برنامه مراقبت های حین دیالیز می تواند در ارتقاء سلامت بیماران موثر باشد.

    کلیدواژگان: فعالیت فیزیکی، باز خود محور، کیفیت زندگی، بیماران همودیالیزی
  • هادی خوش اخلاق، فاطمه رستم پور، امید گرکز، پدرام امام قلی زاده، حمیدرضا مهریار* صفحات 31-40
    زمینه و هدف

    روش های بهداشتی- درمانی برای حفظ سلامتی بیماران پیشرفت های زیادی داشته اند، اما ارزشیابی میزان بهبودی و سلامتی مورد انتظار از این روش ها هنوز توسط ملاک هایی ابتدایی مانند تخمین ذهنی و تقریبی پزشکان صورت می پذیرد. که این روش ها احتمال خطایی بسیار زیادی در پیش بینی مرگ و میر و بقا بیماران دارد که این مطالعه باهدف بررسی مقایسه بین معیار REMS و APACHEIII در بیماران غیر جراحی مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان امام خمینی (ره) ارومیه در نیمه دوم سال 1397 انجام شد.

    روش ها

    در این مطالعه توصیفی مقطعی 662 بیمار به روش تمام شماری وارد مطالعه شدند که جمع آوری اطلاعات نیز با چک لیست انجام شد که در نهایت میزان مورتالیتی با استفاده از سیستم REMS و  APACHE III پیش بینی شد.

    یافته ها

    نتایج مطالعه نشان داد که از 662 بیمار مراجعه کننده (9/55 درصد) 370 نفر مرد بودند، میانگین سنی بیماران 61/14±56/62 سال بود. میانگین نمره APACHE III وREMS  در کل بیماران به ترتیب 96/17±32/53 و 05/4±79/9 بود. میانگین REMS در بیماران زنده 8/3±21/7 و در بیماران فوت شده 41/4±29/13 بود. همچنین ارتباط مستقیم و معنی داری بین نمره APACHE III (437/0=r) و REMS   (241/0=r) با مدت بستری بیماران مشاهده شد. سطح زیر نمودار منحنی ROC برای APACHE III بیشتر ازREMS  بود که نشان از بهتر بودن APACHE III در پیش بینی پیامد بالینی بیماران داشت.

    نتیجه گیری

     در مجموع می توان گفت که معیار APACHE III در مقایسه با REMS در پیش بینی پیامد بالینی بیماران بدحال غیر جراحی مراجعه کننده به اورژانس، عملکرد بهتری دارد و همچنین میانگین نمرات  REMS و APACHE III در بیماران فوت شده بیشتر از بیماران زنده مانده بود.

    کلیدواژگان: اورژانس، مرگ و میر، REMS، APACHEIII
  • مهدی عباس زاده، ناهید رژه*، سید داوود تدریسی، فرشاد جعفری صفحات 41-50
    زمینه و هدف

    بیماری عروق کرونر یکی از شایع ترین اشکال بیماری قلبی و عروقی است. آنژیوپلاستی روش مورد استفاده رایج جهت درمان آن است. تبعیت از دستورات دارویی عامل مهمی در پیشگیری از پیشرفت بیماری در بیماران قلبی تحت آنژیوپلاستی است. این مطالعه با هدف تعیین میزان تبعیت از درمان دارویی بیماران تحت آنژیوپلاستی مجدد مراجعه کننده به بیمارستان قلب شهید رجایی در سال1400 انجام شد.

    روش ها

    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی- مقطعی بوده که بر روی 92 بیمار با تنگی مجدد عروق کرونری تحت آنژیوپلاستی مجدد مراجعه کننده به بیمارستان قلب شهید رجایی شهر تهران انجام شد. بیماران به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند، ابزار مورد استفاده در این پژوهش چک لیست اطلاعات جمعیت شناختی و مقیاس رتبه ای تبعیت از دستورات داروی (MARS) بود.

    یافته ها

     میانگین سن بیماران53/6±60/60 سال بود. اکثریت نمونه ها را مردان (55 درصد) و با تحصیلات زیر دیپلم (34 درصد) تشکیل می دادند. میانگین نمره کلی میزان تبعیت از درمان دارویی (21/1±04/3) بود. میانگین عدم تبعیت درمان دارویی عمدی (96/0±82/2) بیش از میانگین عدم تبعیت درمان دارویی غیر عمدی (47/23±0/0) بود. بین تبعیت درمان دارویی و اطلاعات جمعیت شناختی ارتباط معناداری وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    با توجه به این که تقریبا اکثریت بیماران بعد از آنژیو پلاستی از درمان دارویی تبعیت نمی کردند و جهت تکرارآنژیوپلاستی مجددا مراجعه می کردند لذا توصیه می شود. پرستاران در زمان ترخیص بیماران با توجه به عوامل موثر بر تبعیت از درمان، زمینه مناسب برای پیشگیری از آنژیوپلاستی مجدد آنها را فراهم کنند.

    کلیدواژگان: تبعیت از درمان، آنژیوپلاستی، بیماری عروق کرونری
  • مهدی یوسفی، سمیه فضائلی، جمشید جمالی، زهرا ابراهیمی* صفحات 51-60
    زمینه و هدف

    انجام فعالیت های مراقبت پرستاری در شرایط اپیدمی های عفونی می تواند باعث ایجاد استرس مضاعف برای پرستاران شود. این مطالعه با هدف بررسی سطح استرس شغلی پرستاران مراقبت کننده از بیماران کووید 19 بر اساس شواهدی از یک بیمارستان بزرگ انجام شد.

    روش ها

     مطالعه ی حاضر به صورت توصیفی- مقطعی در شهر مشهد انجام شد. نمونه مورد بررسی شامل 323 پرستار مراقبت کننده از بیماران کووید 19 در بیمارستان امام رضا (ع) در سال 1399 بودند که از طریق نمونه گیری سهمیه ای تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، چک لیست اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه استرس پرستاری بود.

    یافته ها

    نمره کلی استرس در حد متوسط (44/62 از 102) بود. استرس کلی در بخش های ویژه و در پرستاران دارای سابقه فعالیت در بخش های عفونی به ترتیب 8 و2 درصد کمتر از سایرین بود. استرس شغلی پرستاران در بعد روابط بین فردی و عملکرد سوپروایزرها در بخش های عادی بیشتر از بخش های ویژه بود (020/0=p).

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های حاصل از این مطالعه، ،می توان با آموزش پرستاران و شبیه سازی محیط ICU برای آمادگی در شرایط اضطراری و اپیدمی ها و همچنین تشویق آن ها به چرخش کاری بین ICU و بخش های بستری در طول مدت خدمت تا حدودی سطح استرس را کاهش داد.

    کلیدواژگان: استرس شغلی، پرستاران، کووید 19، بخش های مراقبت ویژه
  • نسرین حنیفی، معصومه قدیمی، محمدرضا دین محمدی* صفحات 61-69
    زمینه و هدف

    انتقال داخل بیمارستانی بیماران بدحال، همواره با بروز حوادث ناگوار همراه است. شناسایی و مدیریت این حوادث، ایمنی بیماران را تامین می نماید. این مطالعه با هدف تعیین حوادث ناگوار و عوامل مرتبط با آن در انتقال داخل بیمارستانی بیماران بدحال انجام شد.

    روش ها

    در این مطالعه مشاهده ای آینده نگر 171 مورد انتقال بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه در نیمه اول سال 1398 مورد بررسی قرار گرفتند. پس از اخذ تاییدیه کمیته اخلاق پژوهش، داده های مطالعه با کمک چک لیست محقق ساخته در طی فرآیند انتقال جمع آوری و ثبت شد.

    یافته ها

     در 54/79 درصد از انتقال های داخل بیمارستانی، حداقل یک مورد اتفاق ناگوار رخ داده بود. بیشترین حوادث ناگوار (39/37 درصد) در مرحله حین انتقال بوده است. کاهش اشباع اکسیژن خون شریانی (39/43 درصد) و کاهش سطح هوشیاری (15/42 درصد) به ترتیب بیشترین موارد حوادث را شامل می شدند. تحلیل رگرسیون لجستیک چندگانه عامل داشتن لوله تراشه را عامل مستقل در پیش بینی حوادث ناگوار در فرآیند انتقال تشخیص داد.

    نتیجه گیری

     میزان بروز حوادث ناگوار طی فرآیند انتقال داخل بیمارستانی بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه بالا است. بیماران بدحال دارای لوله داخل تراشه بیشتر در معرض خطر قرار داشتند. استفاده از راهبردهایی از قبیل ترکیب تیم انتقال کارآمد و کافی، پایش مداوم وضعیت بیمار، استفاده از چک لیست های استاندارد و تجهیزات سالم تعیین کننده است.

    کلیدواژگان: انتقال داخل بیمارستانی، حوادث ناگوار، میزان بروز، مراقبت ویژه، بیمار بدحال
  • سمانه احمدی، معصومه ایمانی پور* صفحات 70-82
    زمینه و هدف

    این پژوهش با هدف بررسی میزان همبستگی بین پارامترهای گاز خون شریانی و وریدی و تعیین شرایطی که امکان جایگزینی آزمایش گاز خون وریدی بجای گاز خون شریانی مبتنی بر شواهد علمی وجود دارد، انجام شد.

    روش ها

    این مطالعه مرور روایتی با جستجو در پایگاه های دادهSID ، PubMed، Web of Science و Scopus و همچنین موتور جستجوگر Google Scholar و با استفاده از کلید واژه های گازهای خون شریانی، گازهای خون وریدی در فاصله سال های 2005 تا 2020 انجام گرفت.

    یافته ها

    مرور مطالعات انجام شده در زمینه بررسی همبستگی بین پارامترهای گاز خون شریانی و گاز خون وریدی، اغلب ارتباط خوبی را به خصوص بین مقادیر PH و HCO3 خون شریانی و وریدی بیان کردند. در مورد استفاده از PCO2 وریدی بجای خون شریانی، هرچند برخی مطالعات PCO2 وریدی را به عنوان ابزار غربالگری اسیدمی معرفی کردند، اما همچنان بحث وجود دارد و نیازمند مطالعات بیشتر است. در مجموع تعداد 24 مقاله مرتبط یافت شد که بعد از غربالگری، 16 مقاله مورد بررسی و تحلیل قرار گرفتند.

    نتیجه گیری

     آزمایش گاز خون وریدی می تواند یک گزینه ایمن، آسان و کم هزینه برای ارزشیابی وضعیت گازهای خونی بیماران باشد. البته در نظر داشتن وضعیت و شرایط بالینی بیماران هنگام استفاده از گاز خون وریدی توصیه می شود و تجزیه و تحلیل گاز خون شریانی تنها در صورت ضرورت پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: گاز خون شریانی، گاز خون وریدی، تجزیه و تحلیل گاز خون
|
  • Mahmoud Baghban Niko, Khadijeh Nasiriani, Roya Hamayati, Ahmadreza Fallah Faraghe* Pages 1-7
    Background and aim

    Hemodialysis is the most common treatment in the final stage of renal failure that despite the efforts of the health care system, this disease and its treatment method affects the lifestyle and health status of patients. One of the effective methods in improving the adequacy of hemodialysis is to increase the rate of blood flow and the rate of the hemodialysis machine. The aim of this study was to determine the effect of increasing the speed of blood flow on physiological parameters and complications of dialysis in hemodialysis patients.

    Methods

    The present study was a cross-sectional interventional study (pre and post intervention). For this purpose, 37 patients who had referred to the hemodialysis center were included in the study by census. After recording the demographic characteristics of the patients, the intervention was performed on the participants. In two sessions, the blood flow rate was set to 250 ml/min and in two sessions the blood flow rate was set to 350 ml/min. Then blood pressure, heart rate and arterial blood oxygen indices were measured before, mid-hour of hemodialysis and at the end of hemodialysis with 250 ml/min and 350 ml/min remote pump.

    Results

    Mean heart rate and arterial blood oxygen level, systolic and diastolic blood pressure in the two-dialysis groups with blood pump speed of 250 ml/min and 350 ml/min in hemodialysis did not show a significant difference (p>0.05). In addition, no statistically significant difference was observed between the two pump cycles in regards to the frequency of complications such as hypotension and muscle cramps (p>0.05), no statistically significant difference was found between the two pump cycles (p>0.05).

    Conclusion

    A round of 350 ml/min hemodialysis machines can be used as an effective and appropriate non-pharmacological agent without any specific physiological complications in dialysis patients.

    Keywords: Hemodialysis, Physiological Indicators, Blood Flow, Complications of Dialysis
  • Nima Sabetfar, Farahnaz Meschi*, Marjan Hoseinzade Taghvaei Pages 8-19
    Background and Aim

    Hypertension is considered to be a silent death and due to the effect of psychological interventions on it, research in this field is necessary. The aim of this study was to investigate the effectiveness of mindfulness-based group therapy and acceptance and commitment on perceived stress, emotional cognitive regulation and self-care behaviors in patients with hypertension.

    Methods

    The research design was quasi-experimental and pre-test, post-test and follow-up with a control group. The statistical population included patients with hypertension who had referred to health centers in Kish in 1399. Among them, 48 were purposefully selected and replaced in two experimental groups and one control group. The research groups received eight sessions each, with mindfulness training and acceptance and commitment-based therapy, while the control group did not receive any training. The data collection tools included the perceived stress questionnaires, emotional regulation and self-care behaviors of hypertensive patients.

    Results

    The results showed that group therapy based on mindfulness and acceptance and commitment therapy have a significant effect on perceived stress and emotional regulation (p<0.001). Also, treatment based on acceptance and commitment among the components of self-care had a significant effect on the components of diet and medication (p<0.01).

    Conclusion

    Based on the findings of this study, mindfulness therapies and acceptance and commitment therapy can be used to improve perceived stress and emotional cognitive regulation in patients with hypertension.

    Keywords: Mindfulness, Acceptance, Commitment Therapy, Stress, Self-Care, Blood Pressure
  • Morteza Shamsizadeh, Faezeh Ranjbaran, Pegah Sharifian* Pages 20-30
    Background and Aim

    Hemodialysis sessions affect the quality of life of hemodialysis patients. One of the cares during dialysis is enough exercise and mobility to improve their quality of life. The aim of this study was to determine the effect of self-centered open physical activity training on the quality of life of hemodialysis patients.

    Methods

    In this single-blind clinical trial study with a control group, 90 patients who had referred to dialysis centers of Beheshti and Besat hospitals in Hamadan in 2018 were selected by convenience sampling method and were randomly assigned with block of six blocks to two experimental (n=45) and control (n=45) groups. Data collection tools in this study were demographic information checklist and standard quality of life questionnaire for kidney patients that were completed before the intervention and at the end of the second, fourth, sixth, eighth and twelfth weeks after the intervention by the research samples. In the intervention group, during dialysis sessions for twelve weeks, patients were taught how to perform physical activities with pilates stretches in different resistances, using the self-centered open training method.

    Results

    The results showed that there was no significant difference in the demographic characteristics of the research samples between the intervention and control groups (p˃0.05). Before the intervention, there was no significant differences between the two groups in terms of mean scores of different dimensions of quality of life (p>0.05); but after the intervention, this difference was statistically significant in other dimensions except the burden of kidney disease (p<0.05).

    Conclusion

    Self-centered open training of physical activities to hemodialysis patients can be effective in increasing their quality of life. Therefore, recommending exercise and including it in dialysis care program can be effective in promoting patients' health.

    Keywords: Physical Activity, Teach Back, Quality of Life, Hemodialysis Patients
  • Hadi Khosh Akhlagh, Fatemeh Rostampour, Omid Garkaz, Pedram Imam Gholizadeh, Hamid Reza Mehryar* Pages 31-40
    Background and aim

    Health care methods have made undeniable progress in maintaining patients' health, but assessing the expected recovery and health of these methods is still done by basic criteria such as mental estimates and approximate physicians. These methods have a high probability of error in predicting patient mortality and survival. The aim of this study was to investigate the comparison between REMS and APACHEIII criteria in non-surgical patients referred to the emergency department of Imam Khomeini Hospital in Urmia in the second half of 2019.

    Methods

    In this cross-sectional descriptive study, 662 patients were enrolled in the study by census method. Data were collected by checklist. Finally, the mortality rate was predicted using REMS and APACHE III systems.

    Results

    The results of the study showed that out of 662 patients (55.9%), 370 were male and (44.1%) were 292 females, the mean age of patients was 62.56±14.61 years. The mean scores of APACHE III and REMS in all patients were 53.32±17.96 and 9.79±4.05, respectively. The mean REMS in living patients was 7.21±3.8 And in deceased patients was 13.29±4.41. Also, a significant direct relationship was observed between APACHE III score (r=0.437) and REMS (r=0.241) with the length of hospital stay. The area below the ROC curve chart for APACHE III was higher than REMS, indicating that APACHE III was better at predicting patients' clinical outcome.

    Conclusion

    Overall, the APACHE III criterion performed better than the REMS in predicting the clinical outcome of non-surgical patients referred to the emergency department, and the mean scores of REMS and APACHE III were higher in deceased patients than in surviving patients.

    Keywords: Emergency, Mortality, REMS, APACHEIII
  • Mehdi Abbaszadeh, Nahid Rejeh*, Seyed Davood Tadrisi, Farshad Jafari Pages 41-50
    Background and aim

    Coronary artery disease is one of the most common forms of cardiovascular disease. Angioplasty is a common technique for its treatment. Adherence is an important factor in preventing the progression of coronary heart disease in patients undergoing angioplasty. Therefore, the present study was conducted in order to determine the medication adherence in patients undergoing repeat angioplasty in Shaheed Rajaei Cardiovascular Medical and Research Center in 2021.

    Methods

    This cross-sectional study, was performed on 92 patients referring to Shaheed Rajaei cardiovascular medical and research center undergoing coronary artery restenosis following repeat angioplasty. Patients were selected with convenience sampling. The instruments used in this study included the demographic information scale and the Medication Adherence Rating Scale) MARS.(

    Results

    The mean of patients’ age was (60.60±6.53) and the majority of the patients were males (55%), and mostly under diploma (34%). The mean score of professional self-concept was 3.04±1.21. The intentional medication noncompliance with the mean of (2.82±0.96) was higher than unintentional medication noncompliance with the mean of (0.23±0.47). There was inconsistency between adherence to Medication and demographic information, which indicates the fact that medication non-adherence, was not seen in the whole study population.

    Conclusion

    Considering that almost the majority of patients did not have medication adherence after angioplasty and were referred for repeat angioplasty, therefore, nurses should help with the prevention of repeat angioplasty through the use of appropriate measures influencing adherence to the therapeutic plan at discharge from the hospital.

    Keywords: Coronary Angioplasty, Coronary Heart Disease, Medication Adherence, Sense of Coherence
  • Mehdi Yousefi, Somayeh Fazaeli, Jamshid Jamali, Zahra Ebrahimi* Pages 51-60
    Background and Aim

    Nursing care activities in the times of infectious epidemics can cause double stress for nurses. The aim of this study was to evaluate the level of job stress of nurses caring for COVID-19 patients based on evidence from a large hospital.

    Methods

    This was a cross-sectional study in Mashhad city, Iran. The sample consisted of 323 nurses caring for 19 patients in Imam Reza (AS) Hospital in 2020 who were selected through random quota sampling. Data collection tools were demographic information checklist and NSS Nursing Stress Questionnaire.

    Results

    The overall level of stress was moderate (62.44 out of 102). Overall stress in specialized wards and in nurses with a history of activity in infectious wards were 8% and 1% less than others, respectively. Nurses' job stress in terms of interpersonal relationships and the performance of supervisors in normal wards was higher than special wards (P value=0.020).

    Conclusion

    Based on the findings of this study, it is possible to reduce the level of stress by training nurses and simulating the ICU environment to prepare for emergencies and epidemics, as well as encouraging them to rotate work between the ICU and inpatient wards during service.

    Keywords: Job Stress, Nurses, Covid19, intensive care units
  • Nasrin Hanifi, Masomeh Ghadimi, Mohammadreza Dinmohammadi* Pages 61-69
    Background and aim

    Intrahospital Transport (IHT) of critically ill patients is always associated with the incidence of Adverse Events (AEs). Identifying and managing these events ensures the safety of patients. The aim of this study was to determine the incidence of AEs and related factors in IHT of critically ill patients.

    Methods

    In this prospective observational study, 171 cases of Intensive Care Unit (ICU) patients transferred in the first half of 2019 were investigated. After obtaining the approval of the Research Ethics Committee, the study data were collected and recorded by using a researcher-made checklist during the transfer process.

    Results

    In 79.54% of IHTs, at least one AEs occurred. The highest number of AEs (37.39%) occurred during transfer phase. Decreased Spo2 (43.39%) and decreased level of consciousness (42.15%) were the most common ADs, respectively. Multiple logistic regression analysis identified endotracheal intubation as independent predictor of AEs in the transportation process.

    Conclusion

    According to the findings, the incidence of AEs during the IHT process of ICU patients is high. Critically ill patients with endotracheal intubation were at higher risk. Adoption of strategies such as efficient and adequate transfer team composition, continuous monitoring of patient status, use of standard checklists and sound equipment are crucial.

    Keywords: Intrahospital Transport, Adverse Events, Incidence, Critical Care, Critical Illness
  • Samaneh Ahmadi, Masoomeh Imanipour* Pages 70-82
    Background and aim

    This study was carried in order to investigate the degree of agreement and correlation between arterial and venous blood gas parameters and the possibility of replacing intravenous blood instead of arterial blood gas test according to scientific evidence.

    Methods

    This narrative review was done by searching the databases of SID, PubMed, Web of Science, Scopus and Google Scholar search engine, using the keywords arterial blood gases, venous blood gases from 2005 to 2020. A total of 24 related articles were found and after screening, 16 articles were reviewed and analyzed.

    Results

    Review of studies examining the correlation of the agreement between ABG and VBG parameters often found a good relationship, especially between the PH and HCO3 values of arterial and venous blood. The use of intravenous PCO2 instead of arterial blood, although some studies have introduced intravenous PCO2 as an acidemy screening tool, is still debated and needs further study.

    Conclusion

    Venous blood gas test can be a safe, easy and low-cost option to assess patients' blood gas status. However, considering the clinical condition of patients when using VBG is recommended and ABG analysis will commend only if necessary.

    Keywords: Arterial Blood Gas, Venous Blood Gas, Blood Gas Analysis